Follonica

Follonica

Image

Gelegen op 42 km van het Hotel Prategiano, Follonica is een van de badplaatsen van het gebied. De oorsprong zijn vrij recent, en het verhaal is vooral gericht op gieterijen. In 1834 Leopold II van Toscane, bouwde hij hier de Koninklijke gieterijen, waarvan het blijft een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Follonica herbergt het Museum van Cast Iron, gevestigd in de voormalige Ilva, dat is de "buurt", dat ooit werd gehost gieterijen.

Image

De ingang van 'Ilva wordt gekenmerkt Cast Iron Gate, dat is ook een van de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden.

Follonica, gelegen in het midden van de golf, zijn naamgenoot, is een half zeer mooi strand en makkelijk te krijgen; en goed uitgeruste het wordt beschouwd als een van de belangrijkste badplaatsen van de Maremma.

Image

De locatie biedt een uitzicht over de hele baai, die zich uitstrekt van Punta Ala naar Piombino met Elba Island aan de voorkant. Omgeven door de zee en door de Metallifere heuvels, Follonica is rijk aan cultuur, prachtige stranden en een zeer wild nachtleven, gezien de aanwezigheid van diverse outdoor avonden en disco's.