Castiglione della Pescaia

Castiglione della Pescaia

Image

Castiglione della Pescaia is een badplaats van Romeinse oorsprong. In de tiende eeuw, na een periode van verwaarlozing, vooral dankzij de Republiek van Pisa, Castiglione nieuw leven ingeblazen. Gelegen op een kaap van de kust, aan de ene kant zijn zichtbaar de Aragonese Castle, de muren en torens, terwijl de andere heeft men een prachtig uitzicht op de kust dat men in staat te stellen deze plek vrij uniek pracht.

Image

Zeer populaire toeristische bestemming, Castiglione is herhaaldelijk toegekend door Legambiente, het krijgen van goed 5 zeilen, die de schoonheid, de netheid en de mooie apparatuur te benadrukken. Naast de prachtige stranden (gratis, uitgerust, zanderige, rotsachtige), het dorp is omgeven door groene zones, dennenbossen en struikgewas, biedt onderdak in de heetste uren en zijn ideaal om te wandelen, zowel te voet als te paard.

Image

Als stranden en groene ruimten zijn niet genoeg, het Castiliaans geniet van een heerlijke nacht leven, als gevolg van een verscheidenheid aan evenementen en festivals daar gehouden.