Cala Violina

Cala Violina

Image

Cala Violina is een prachtige baai in het plaatsje Scarlino, op het grondgebied van de Nature Reserve van Banish Scarlino. Violina De naam komt van het geluid dat het zand uitzendt wanneer men treden, in feite het geluid is bijna als die van een viool. Ingesloten tussen twee landtongen, is de baai gekenmerkt door zeer fijn wit zand en de zeebodem van zeldzame schoonheid, met vis van verschillende afmetingen, zichtbaar door het heldere water in het bijzonder transparant.

Image

Haar schoonheid en de kristalliniteit van het water kan worden toegeschreven aan de Posidonia Oceanica, die een belangrijke rol bij het voorkomen van kusterosie speelt en de zuurstofvoorziening van het water te bevorderen. Ondergedompeld in de Middellandse Zee scrub, het strand is niet bereikbaar met de auto; Er is een grote parkeerplaats aan de auto achter te laten, en dan lopen (ongeveer 30 minuten), het geven van de mogelijkheid om de schoonheid van de bossen van het natuurreservaat te genieten. In het geval dat je geen zin om te wandelen, in de zomer is er de fietsverhuur.

Image

La Macchia biedt beschutting tijdens de heetste uren en is uitgerust met picknicktafels. Haar zeldzame schoonheid en de gunstige ligging maken Cala Violina kijken en vanuit een kenmerkt typisch tropisch strand, maar ligt in een mediterrane wijk ronduit adembenemend.