Vakanties te paard in Toscane Italië

Trektochten te paard en manege in Maremma

Image

Onze manege bevinden zich in een van de minst bevolkte regio's van Italië, halverwege tussen Siena en de kust van Maremma Toscane. We verzorgen trips en trektochten voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Foto's en een beschrijving van onze paarden zijn te vinden op deze pagina.

  • Paardrijlessen en vakanties te paard voor beginners: Discovery week bij manege Prategiano
  • Trektochten te paard voor de meer ervaren ruiter: voor een hele dag of een halve dag
  • Voor de experts is er de mogelijkheid om een week lang te paard door te brengen (meer hieronder)

Trektochten: een week te paard

U kunt kiezen uit twee trektochten door Toscane die beide zes dagen en vijf ritten beslaan. Het verschil tussen deze lange tochten en de reguliere dagritten is dat de paarden overnachten op de locatie waar we die dag zijn aangekomen. Hierdoor kunt u meerdere regio's in Maremma Toscana ontdekken. De hotelbus vervoert u dagelijks van en naar het Hotel en manege Rifugio Prategiano. Hier volgende de twee opties voor de weeklange trektochten:

Image

Trektocht: "De Zeetocht"

Deze tocht: brengt u naar een van de mooiste stranden in Maremma Toscane: Cala Violina. Dit strand bevindt zich in het Natuurpark "Bandite de Scarlino." Uiteraard kunt u hier door de branding galopperen. Op deze tocht beleeft u de schoonheid van de Maremma regio in Toscane van dichtbij. Culturele uitjes behoren ook tot het programma.

Zondag: Om bekend te worden met uw paard en om de omgeving van Montiere wat beter te verkennen, begint de trektocht met een heerlijke trip naar een rivier in de Cecina vallei, waar zich ook de thermen van "Galleraie" bevinden.

Maandag: Enorme bomen en dikke bosjes geven aan dat we ons bevinden in een van de originele bossen van Alta Maremma Toscane. Tijdens de picknick lunch kunt u het klassieke panorama over de vallei bewonderen, met in de verte de zee. Het rotspaadje dat verder klimt naar kasteel Fosini is een unieke schoonheid.

Als de avond nadert bereiken we de Provincia de Siena en het indrukwekkende Renaissance landgoed van Anqua. De paarden zullen overnachten in de weides van deze vriendelijke nobel familie uit Siena.

Dinsdag: Vanuit Anqua rijden waar naar de heetwater stroom in de omgeving van Lagoni. Het landschap verandert hier en introduceert meer agricultuur: Toscane zoals het overal bekend is. Onderweg komen we langs een verlaten boerderij en doorkruisen we velden en kleine riviertjes totdat we de stallen bereiken. Hier zal de wereld van de Butteri, de cowboys van de Maremma, zich voor u openen.

Woensdag: Een rustdag voor de paarden. U kunt altijd deelnemen aan een trip naar Massa Maritima, Siena, of de kust.

Donderdag: Deze rit brengt ons naar een bekend cultureel monument in Toscane: de ruïnes van de abdij van San Galgano. Dit klooster, gebouwd in de 13e eeuw, was ooit het culturele en economische centrum van deze regio. Nadat we de legendarische muren van deze kerk hebben bezichtigt galopperen we door de open velden terwijl we de legendarische "antieke weg van de Maremma" - Antica Strada della Maremma Toscana - volgen naar het kasteel Luriano. Hier heeft u de kans om het bijzondere en zeldzame paardenras van de Persano te bewonderen.

Vrijdag: In de ochtend komen we over de gronden die behoren tot de gravin van Luriano, om door te gaan via het romantische rivierbed van de Merse rivier. Tijdens de klim terug naar het hotel kunt u uitkijken over het heuvelachtige Maremma landschap. Terug bij de stallen kunnen de paarden genieten van een lekkere rol in het zand, terwijl u zich kunt onderdompelen in onze jacuzzi.

Image
Image
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië
Vakanties te paard in Toscane Italië

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.