Het meer d'Accesa

Het meer d'Accesa

Image

Gelegen op 30 km van het hotel Prategiano, het meer van 'On is een klein meertje van slechts 14 hectare, dat op slechts 9 km van het centrum van Massa Marittima. Hoewel kleine omvang van het meer kan oplopen tot 50 meter diep en is omgeven door bossen van eikenbomen.

Image

Het is een plek met een sterke archeologisch belang, in feite in de omgeving bleek een Etruskische nederzetting, bestaande uit vijf verschillende wijken en een aantal begraafplaatsen. Het gebied is dichtbevolkt en uitgebuit door de Etrusken, zoals de rijke deposito's van zilver, lood en ijzerhoudende materialen waren de bron van inkomsten van het gebied. In twee van deze locaties in het gebied zijn we nog steeds bewaarde resten van de Romeinse hoogovens gebruikt in het gebied.

Het begin van de drooglegging werken die in de achttiende eeuw viel samen met de arrestatie van mijnbouwactiviteiten in het gebied.

Image

Sinds 2001 is het hele gebied geworden themapark van de Etruskische beschaving, perfect bezocht dankzij de paden voorzien van informatieborden beschrijven van de kenmerken van het oude centrum van de ovens voor de verwerking van metalen en necropolis. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in het historische deel van het meer is een uitstekende bestemming om te wandelen in de ongerepte natuur van de Metallifere Hills.