De heuvels Metallifere - Colline Metallifere

De heuvels Metallifere

Image

De metaalhoudende heuvels zijn de grootste bergachtige heuvelachtige gebied van Toscane. Het verspreidt zich ten noorden van de provincie Grosseto, met een bergachtig landschap van Cornate van Gerfalco, gevolgd door het beëindigen van de heuvels in de wijde Golf van Follonica en de kust van de hoge Grosseto Maremma.

Image

Gekenmerkt door mooie landschappen en een zeer gevarieerde flora, is zeer aangename afwisseling van de dichte bossen van eiken, de Middellandse Zee gevolgd door harmonieus kustlijn met witte stranden en helder water omgeven door prachtige groen van de dennenbossen verfrissend. De bekendheid van het gebied wordt vooral gegeven door zijn mijnverleden. De Etrusken was het gebied vestigden, het creëren van een geavanceerde samenleving die gebaseerd is op de exploitatie van bodemschatten. De mijnbouwactiviteiten van het gebied voortgezet, met een aantal ups en downs, tot de jaren 80/90 van de twintigste eeuw. Dit alles heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal van de stalen stad nog aanwezig (Follonica Montieri, Gavorrano, Monterotondo), waarin u overblijfselen van de oude ovens en nederzettingen van de hierboven genoemde leeftijden kunnen vinden.

Image

De rijkdom aan mineralen karakteriseert nog steeds het prachtige panorama van de Metallifere Hills, de nuances van de mijnbouw land, gemengd met levendige flora kleuren creëren een landschap dat goed past rond de oude dorpjes, kastelen, burchten en diverse ruïnes, incastonandoli in een foto die lijkt de tijd te hebben stilgestaan.