MTB Mountainbiken in Toscane, Italië

Fietsvakanties bij bikehotel in Maremma Toscane dichtbij Siena

Image

De Maremma regio is de perfecte omgeving voor enthousiaste mountain bikers die graag op de mountain bike het wilde landschap van Toscane willen meemaken.

Dit bikehotel bevindt zich in het midden van de meest beroemde regio in Toscane voor mountain bikers. Hier, in de Alta Maremma Toscane, vindt u heuvelklimmen, prachtige uitzichten, en spannende afdalingen.

De mountain bike ritten die we aanbieden verschillen per moeilijkheidsgraad. Allen houden ze zich op een respectvolle afstand van geasfalteerde wegen. Welke route u ook kiest, u zult altijd de prachtige landschappen van Maremma Toscane doorkruisen. Misschien vangt u zelfs nog een blik op van de zee of de eilanden Elba en Corsica! U kunt er ook voor kiezen om andere gasten van het hotel, die zijn gaan paard rijden of wandelen, te ontmoeten bij een picknick lunch. U zou dan ook altijd mee terug kunnen rijden naar het hotel in onze bus.

U kunt MTBs huren van het hotel, of u kunt uw eigen bikes in onze afgesloten fietsenstalling bewaren. In de stalling vindt u ook de gereedschappen om uw MTB schoon te maken. Wij schieten u graag te hulp bij kleine reparaties. Vergeet u niet om uw eigen GPS mee te nemen! Wij hebben verschillende routes die u direct op uw GPS kunt downloaden. Hieronder vindt u een selectie.

Image

MTB-Route: DE ABDIJ VAN SAN GALGANO EN HET KASTEEL LURIANO
Na de afdaling naar de bodem van de vallei, uitgesleten door de Merse rivier, fietst u langs weides en velden om uiteindelijk aan te komen bij het klooster van San Galgano. Hierna volgt u de klassieke weg "l'Antica Strada della Maremma," welke u langs voormalige posthuizen en het Luriano kasteel leidt. U kunt dan ook aansluiten bij onze drie-gangen picknick lunch aan de Merse rivier, zodat u met volle kracht terug kunt fietsen. Hoogteverschil 950m, totale afstand 41,8 km: verharde weg 11,8 km - onverharde weg 13,2 km - bospad 16,8 km.

MTB-Tour: MONTE DI PRATA (Prata berg)
Na een lange warming up en een korte steile klim wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over de kust van Maremma Tosacne. Als de lucht helder is, kunt u zelfs de eilanden Corsica en Elba in de verte zien liggen. Hoogteverschil 600m, totale afstand 30 km.

MTB-paden NATUUR RESERVAAT VAN SCARLINO
Een ogenschijnlijk eindeloos web van paadjes kruist elkaar in het Mediterrane "Macchia" in dit natuur park. De paden lopen langs rivierbedden en eenzame zandstranden. Ze komen samen bij een klif, van waaraf u een van de mooiste stranden in Toscane kunt bereiken. U kunt ervoor kiezen om nog verder te gaan met uw rit of om te genieten van het strand. Hoogteverschil en totale afstand flexibel.

MTB-route: DE 3 ANTIEKE DORPJES
Een bospad leidt u door de kastanjebossen naar het Middeleeuwse dorp Gerfalco. Van daaruit volgt u een panoramische onverharde weg naar Travale. Hoogteverschil 700m, totale afstand 23,5 km: asfalt 1 km - onverharde weg 8,5km - bospad 14 km.

MTB-Tour: VILLA ANQUA
Met een korte klim omhoog laat u de heuvels achter u. Na een bospad komt u bij een moeilijke afdaling, waarvan de adrenaline zeker zal gaan stromen als u ervoor kiest om uw snelheid te testen (u kunt er uiteraard ook voor kiezen om een eigen tempo aan te houden). Hierna vindt u zich in het landschap van Maremma Toscane, dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Tijdens deze rit komt u langs Villa Anqua, de Etruskische thermen van Gallerale, en het pittoreske dorpje Travale. Hoogteverschil 900m, totale afstand 49 km.

MTB-route: CORNATE
Op deze ochtendrit beklimt u maar liefst twee bergpieken: Ritrovoli en Le Cornate. Vanaf beiden kijkt u uit over het prachtige Toscaanse landschap en de route die u aflegt. Na de rit kunt u deelnemen aan een picknick lunch bij de oude zilvermijnen in Gerfalco. Hoogteverschil 1050m, totale afstand 35 km.

Mountainbike-Tour CHIUSDINO
Smalle voedpaden, waarvan delen overgaan in onverharde weg, leiden u naar het Middeleeuwse dorpje Chiusdino (provincia Siena). Na de afdaling kunt u genieten van wat rust aan de oever van de Merse rivier. U zult ook even bij moeten komen om het het laatste gedeelte, inclusief een steile klim, af te maken. Hoogteverschil 650m, totale afstand 35 km.

Speciaal voor bikers

  • gratis diverse routes downloaden op uw GPS
  • gedetailleerde plattegronden en rit voorstellen
  • lafsluitbare fietsenstalling, met de mogelijkheid tot reparaties en schoonmaken van uw MTB
  • transfers verzorgd door een van de 2 mini hotelbussen, zodat u niet per sé bij het hotel hoeft te starten
  • in geval van nood kunt u ook opgepikt worden met een hotelbus
  • wasmachine staat u ter beschikking
  • uitgebreid ontbijt buffet
  • mogelijkheid om suspension MTBs te huren
  • 3-gangen picknick lunch in het platteland
Image
Image
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië
MTB Mountainbiken in Toscane, Italië

FIETSEN IN TOSCANE

FIETSEN IN TOSCANE

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.