Siena

Siena

Image

50 km van het Hotel Prategiano in Maremma Toscane: Siena heft altijd veel toeristen getrokken vanwege haar wonderlijke monumenten en het grote aantal musea en kunstwerken dat het herbergt.

Een paar van de grootste kunstenaars zijn geboren in Siena, zoals Duccio di Boninsegna en Nicola Pisano. De laatste werkte ook aan het meest bijzondere kunstwerk in Siena: de kathedraal.

Image

Een aantal van de meesterwerken die u kunt bewonderen in Siena zijn: de dom, het plein met de rode stenen, het bijzondere landschap van Facciatone, de hal van Pellegrinaio in Santa Maria della Scala, de Piccolomini bibliotheek, de prestigieuze Chigiana Academie, en de wijde kamers van het Fortezza Medicea, waar u de meest zeldzame wijnen uit Siena, Toscane, en zelfs het hele peninsula van Italië zult vinden.

Zijn historisch belang en de schoonheid wekken een diepgaande belangstelling voor toeristen, een bezoek zal vervoering blijven. De structuur en de architectuur zijn typisch middeleeuws, zoals sommige van de festivals die worden gevierd, een van de meest bekende is de Palio di Siena is een hippische wedstrijd dat de verschillende contrade (onderverdelingen van de stad, vergelijkt in dit geval 17) in een wedstrijd die twee keer per jaar plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus. De Palio wordt gehouden in de mooiste en meest beroemde plein Piazza del Campo, het schelpvormige en wordt omringd door gebouwen van grote schoonheid, zoals: het stadhuis met zijn zijde de Torre del Mangia; De Fonte Gaia, die de eerste publieke bron van de stad waarvan de oorspronkelijke reliëfs werden vervolgens vervangen door kopieën was. Een van de mooiste architectonische werken vinden we de kathedraal van Siena, gelegen op het plein; De witte marmeren gevel is verdeeld in 2 delen, het onderste deel werd gebouwd door Giovanni Pisano in Romeinse-gotische stijl, terwijl het bovenste deel werd gebouwd door Camaino van Creswell. Binnen in de kerk zijn er twee heilige water lettertypen in Carrara marmer, gemaakt door Antonio Federighi tussen 1458 en 1467.

Image

De muren van de stad, meestal daterend uit de middeleeuwen, is grotendeels bewaard gebleven als de input-poorten, die op dit moment geven toegang tot het oude gedeelte van de stad. Siena is ook een van de belangrijkste universitaire steden van de Toscaanse regio, in feite in 1240 werd geopend, de Universiteit van Siena, die een van de oudste universiteiten van Europa blijft.