San Gimignano

San Gimignano

Image

55 km van het Hotel Prategiano Maremma Toscana, San Gimignano ligt in de provincie Siena. Gekenmerkt door middeleeuwse stijl architectuur, de stad heeft de aanwezigheid van 15 torens, ter nagedachtenis aan de 72, die tijdens de hoogtijdagen van het dorp, de oudste onder hen is de Rognosa Tower aanwezig waren, terwijl de massiever is de Torre del Podesta ook wel Torre Grossa.

Image

De stad wordt gekenmerkt door een goed 2 omringende muren die open in de respectievelijke vier deuren die toegang geven tot de stad; Op het hoogste punt van de stad, tussen de Porta Quercecchio en Porta San Matteo, vinden we de Rots van Montestaffoli, die een prachtig uitzicht op het omliggende platteland biedt.

Image

De verbazing blijft bij het invoeren van een van de deuren die open in de dubbele ring van muren en vervolgens de stille straten geflankeerd met oude gebouwen. Plotseling werd de paden daadwerkelijk leiden in drie vierkanten op de top van de stad, waar we niet kunnen helpen, maar genieten van de middeleeuwse gebouwen die hen ernstig omringen.