Grosseto, Maremma Toscane

Grosseto

Image

55 km van het hotel Prategiano in Toscane Maremma: Grosseto is Maremma's main town and stretches along the Ombrone river valley near the coast.

Het is de perfecte combinatie voor degenen die willen naar het achterland te genieten, terwijl de resterende dicht bij de kust. De ontwikkeling van de stad, in vergelijking met vele dorpen aanwezig in de Maremma, is de laatste in feite het eerste document waarin wordt vermeld is de 953, toen Roselle werd verwoest door de Saracenen.

Image

Het oude gedeelte van de stad wordt omgeven door de Medici muren, waarvan de voorwaarden zijn nog steeds perfect. In aanvulling op de muren, de stad is vol met historische monumenten, zoals: De kathedraal van San Lorenzo en de kathedraal van Grosseto, de kerk van San Francesco, gelegen op het plein; De abdij van San Pancrazio al Fango, ligt bijna in het centrum van Diaccia Botrona Nature Reserve, een beschermd gebied wordt gekenmerkt door moerassige omgeving die verwijst naar de geschiedenis van de Maremma zelf; Aldobrandeschi Palace, ook wel bekend als de Piazza Dante Piazza Chain en Honderd Breeding Quadrupedi, die oorspronkelijk was een jachthuis Granducale dat na de eenwording van Italië in handen van het Italiaanse leger stap.

Image

The old city center is very characteristic, enclosed by the Medicean walls that still keep their original shape. What's more, an extended pedestrian area makes this town particularly appealing and people-friendly.