Chiusdino en San Galgano abdij

Chiusdino en San Galgano

Image

15 km van het Hotel Prategiano in Maremma Toscane: Het stadje Chiusdino kijkt uit over een landschap gevuld met bossen en wijde velden.

Oorspronkelijk viel dit plaatsje onder de autoriteit van de bisschoppen van Volterra, en later de gemeente van Siena (13e eeuw). Het oude centrum ontstond als een versterkte militaire positie in de Merse Vallei.

Image

De stijl vormt een karakteristieke concentrische stedelijke structuur. Delen van de oude stadsmuur en de stadspoort zijn nog steeds zichtbaar. De Merse rivier kronkelt over de bodem van de vallei.

De oorsprong van het dorp gaat terug tot de periode van Lombard regel; in eerste instantie gecontroleerd door het bisdom Volterra stap in de handen van Siena in ongeveer 1230. Gepositioneerd op een van de klippen van de metaalhoudende heuvels en de directe weg van Siena naar Massa Marittima, zijn positie kon ze de controle over de Merse vallei en de Massetana weg uit te oefenen. Het dorp heeft nog steeds de overblijfselen van de tweede stadsmuur en Porta Senese, dat is de boog die de toegang tot de oudste en meest prachtige deel van Chiusdino, genaamd Rione Pontino geeft; In dit gebied zijn er enkele van de belangrijkste monumenten van het dorp als: De kerk van San Sebastiano, het Casa di San Galgano, dat is de thuisbasis van het lagere niveau een kapel ter ere van de heilige en een heel bijzondere en mooie bas-reliëf aan de ingang; en de Pastorie van St. Michael de Aartsengel, waarin de interne geluid van San Galgano Head gekalmeerd.

Niet ver van het dorp en eenzaam in de vlakte van de Merse, gelegen Abdij van St. Galgano, een 'cisterciënzer abdij, die door de eeuwen heen in puin die leiden tot de instorting van het dak is geweest, het aanbieden van een harmonieus geheel en zeer indrukwekkend, gezien de grote structuren die stijgen naar de hemel. Niet ver weg is de kapel van Monte hagen, een cirkelvormig gebouw versierd met banden van baksteen en travertijn, gedekt door een koepel die ook is ingericht op dezelfde manier. Binnen in het gebouw en aan de voorzijde van het altaar en brengt hij het zwaard in de steen: De legende wil dat de edelman Galgano na het verschijnen van een aartsengel, heeft besloten om zijn leven als een kluizenaar, zich te wijden aan gebed en kwam naar de plaats waar nu de kapel, stak hij zijn zwaard in de grond om er een kruis maken.

De meest belangrijke monumenten in de omgeving zijn de kerk van San Martino en de abdij van San Galgano. Deze laatste staat eenzaam boven aan een vlakte in de hogere Merse Vallei. Het werd gebouwd in de 13e eeuw, door de Cisterciënzer monniken uit Casamori. Het was een van de meest invloedrijke en machtige abdijen in Toscane. De verticale structuur van de kathedraal, waar het licht nu binnenstroomt nadat het dak was ingestort, is het voorbeeld van charme en harmonie. Het is op zijn meest indrukwekkend als u een bezoek brengt in de avond, wanneer de gehele structuur is verlicht van onder en de sterren en de maan opkomen in de hemel.

Bovenaan de aangrenzende heuvel is de kerk van Montesiepi. Dit kleine kerkje is bijzonder vanwege de ronde structuur met banden van steen en travertijn, afgedekt met een koepel. Vlak voor het altaar staat het legendarische zwaard van de ridder Galgano nog steeds vast in de steen.

Image

Andere plaatsjes die u ook zeker moet bezoeken: het middeleeuwse kasteel van de Gherardesca graven (nu met een ander voorkomen vanwege structurele aanpassingen), Pentolina, Spannocchia, Luriano, Castelletto, en het kasteel van Montalcinello. De natuurlijke omgeving van de Cecina Vallei is een populair eindpunt onder wandelaars, fietsers, en ruiters.