Montieri, Maremma Toscane

Montieri

Image

1 km van het Hotel Prategiano in Maremma Toscane: Vroeger was Montieri het meest succesvolle mijnersdorpje in Toscane. Het meeste belangrijke gebouw in het dorp, dat nog uit de 11e eeuw stamt, bestaat nog steeds, hoewel er een aantal veranderingen is doorgevoerd.

De oorsprong van Montieri gaat terug naar een oude Etruskische nederzetting, maar de eerste echte documenten zijn slechts '896, en het bepalen van de verkoop van het landoppervlak van Montieri aan de bisschop van Volterra. De minerale rijkdommen van het gebied zijn op grote schaal uitgebuit door het bisdom van Volterra, die in 1181 als gevolg van schulden verkocht contracten in Siena een deel van de mijnbouw gebieden, waardoor het mogelijk is voor de Sienese slaan van zijn eigen munt. In 1200 hebben we de eerste documentatie met betrekking tot de Munt van Montieri, waardoor het bisdom geslagen haar eerste munt "The Montieri Grosso". Eind 1300, de mineralen van het gebied begon verarmde en krachtige stad die links gecontroleerd om hun verval, samen met de algemene opzet van het dorp zelf. De belangrijkste attractie van Montieri is zijn verhaal, maar de omringende natuur; Gelegen op de noordelijke kant van een berg, zijn naamgenoot, is omgeven door een rijke vegetatie van beuken, eiken, kastanjebomen, niet om de rijke fauna die leeft in de bossen te noemen. Het uiterlijk en de middeleeuwse charme zijn in het hart van de schoonheid van Montieri, verfraaid door de "huizen Towers", door kleine straatjes, het stadhuis en de kerk van San Giacomo, die een prachtig uitzicht over Montieri en biedt metaalhoudende heuvels.

Het dorpje bevindt zich aan de noordkant van de berg, op een hoogte van ongeveer 700 meter. Het is omringd door bossen vol met eiken, kastanjebomen, en beuken.

Met een piek die 1047 meter haalt, is dit een van de hoogste beregen in de Colline Metallifere. Op de top vindt u een monumentaal een Romeins kruis van ijzer, gebouwd in 1961.

De naam Montieri komt van Mons Aeris: berg van het koper. Deze naam wordt voor het eerst gebruikt tijdens de 11e eeuw.

Image

Vandaag de dag is de meest belangrijke onderneming de geothermische energie die opgewekt wordt door Enel Green Power. Met dank aan de stoombronnen in de regio, levert stoomkracht 30% van de elektriciteit in heel Toscane. In 2014 is er in Montieri werd voltooid aan een pijpleiding netwerk, zodat nu het hele dorp voorzien zal zijn van ecologische verwarming en warm stromend water.