Massa Marittima, Maremma Toscane

Massa Marittima

Image

20 km van het Hotel Prategiano in Maremma Toscane: Massa Marittima (of kortweg Massa in de volksmond) bevindt zich op een grote uitgestrekte heuvel bedekt met olijfgaarden en steeneiken. Het stadje kan haar geschiedenis terug volgen naar de klassieke oudheid, maar beleefde haar piek tijdens de Middeleeuwen. Dit is nog steeds zichtbaar in de vele monumenten die uit die periode stammen.

Image

De eerste officiële document waarin Massa verschijnt, is de tiende eeuw, en het is een koopovereenkomst elencante diverse kastelen door Ropprando geestelijke verkocht aan Marquis Lamberto. Tussen de dertiende en veertiende eeuw, de stad van Massa Marittima bereikte zijn maximale pracht, en werd een vrije gemeente en cogniando zijn eigen munt, de Big 20 Coins and Money Small. Vallen onder de heerschappij van Siena, de stad zagen hun geplunderd middelen, pest en miste drooglegging van de omliggende wetlands heeft geleid tot een hoge demografische instorting, die een periode van ruïne door het dorp gemarkeerd. In 1554 tijdens de oorlog tussen Siena en Cosimo de Medici, de stad van Massa viel onder de belegering van de Spanjaarden, werd toen een deel van het Groothertogdom van Toscane. Onder de macht van de Medici en later van Lotharingen, het dorp herwint zijn oorspronkelijke pracht, herstellende ook de mijnbouw activiteit, die pas in 1994 eindigde toen de stad haar laatste mijn gesloten. De stad heeft nog steeds de middeleeuwse uitstraling, beschermd door twee grens muren, Piazza Garibaldi, dat is het centrale plein, waar veel van de symbolen van de stad, zoals: de kathedraal van San Cerbone (Duomo di Massa); De kerk en het klooster van St. Peter van de Tuin, die vandaag het Museum van het Heilig Art and Exhibition Centre of Contemporary Art Angiolino Martini huisvest; Het stadhuis; Het Palazzo del Podesta, herbergt het Archeologisch Museum; Palazzo Malfatti met de Loggia del Comune. In de bovenstad, gebouwd tijdens de heerschappij van Siena kunt u de vesting met de klokkentoren, de kerk van Sant'Agostino, en het Palazzo delle Armi bewonderen, herbergt nu het Museo Civico. De middeleeuwse tradities zijn bewaard gebleven en twee keer per jaar (mei en augustus) kunt u de trainers van Girifalco herbeleven, een wedstrijd die bestaat uit een schietpartij met de kruisboog. Gelegen op een panoramische heuvel, Massa Marittima biedt haar bezoekers een adembenemend uitzicht op de kust van Follonica en de prachtige omgeving van de Metallifere Hills.

Image

De plattegrond van Massa Marittima is karakteristiek voor de meeste Italiaanse steden, en bestaat uit twee delen. De Oude Stad, waar de Romeinse stijl domineert, en de Nieuwe Stad met meer Gotische invloeden. In het stervormige Garibaldi plein kunt u de dom bewonderen, gebouwd gedurende de periode van 1200 tot 1400. Aan dit plein vindt u ook de Palazzi del Podestà (1200) en dei Priori (1300, nu het stadshuis), en het kleine paleis en de toren van de Conti di Bisernio.

Voor de meeste gebouwen werd travertijn gebruikt, wat over de jaren een asgrijze-gouden kleur heeft aangenomen.

Andere belangrijke monumenten zijn de klokkentoren (1440), de ruïnes van het Senesi fort, en het St. Bernardo klooster. De Balestra del Grifalco is een historisch festival dat twee keer jaar plaatsvindt in Massa Marittima. Het bestaat uit een competitie tussen de kruisboogschutters van de drie wijken in de stad. Het wordt elk jaar gehouden op de eerste zondag na 20 mei en de tweede zondag van augustus. In de zomer zijn er ook shows om lokaal handwerk te tonen.